Bilenler bilir. Bu oyunun hastasıyım. Ama şu oyundaki bugları bir çözün be kardeşim. Hadi Türkçe dil olayını geçtim. Onu kabullendim. Ama oyun ağzına kadar bug dolu. Mesela ikinci seneden sonra oynamanız çok zor. Bunu farklı bilgisayarlarda denedim fakat olmadı. Donma problemleri başlıyor. Anlamsız savaşlar başlıyor. Muhalefet olayı tamamiyle etkisiz. Gelişmesi ayrıntıya ihtiyaç var. Yetkililer duysun lütfen! Ben bu oyunu uzun süreli oynamak istiyorum. 





2021 versiyonda değişimler neler ?


Avrupa Birliği'nin karmaşık işleyişi, makinedeki çarkları simüle etmek ve gelişmesine izin vermek için dahil edilmiştir: yürütme ve yasama organlarının rolleri, ayrıntılı harcama ve gelir bütçeleri, ülke üyelik aidatları sistemi, yardım ödemeleri, ekonomik çöküş ve  Avrupa'da seçimler yapan üye ülkelerin tüm bölgelerinin sıralaması...

 Oyuncu, başta üye ülkeler arasındaki sosyal ve mali uyum kuralları olmak üzere AB'deki tüm sorumluluk alanlarında kararlar önerebilir, ancak kararlar ülkeler arasında bazen çelişen hedeflerle birlikte toplu olarak alındığından özellikle kurnaz ve inandırıcı olmaları gerekecektir.  Bu durumda, oylama kurallarını değiştirmek özellikle ilginç olacaktır.  Oyuncu ayrıca bu sübvansiyonları en üst düzeye çıkarmak için AB'den aldığı yıllık yardımı yeniden dağıtabilir.

 AB ile ilgili senaryolar yer alıyor: "Pekin-Berlin İpek Yolu", "Birliğin Genişletilmesi" ve "AB, Öncü Dünya Gücü ve Küresel Demokrasi".


 Biden'ın Meydan Okuması

 ABD başkanı olarak, oyuncu seçim kampanyası sırasında ve Birliğin Durumu Konuşması sırasında verilen tüm sözleri yerine getirmek için yirmiden fazla hedefi tutmalıdır.  Bunlar temel olarak maliye politikasını, altyapıya yapılan büyük yatırımları, temiz enerjilerin geliştirilmesini, sağlık krizini sona erdirmeyi ve eşitsizliği ve ayrımcılığı azaltmayı kapsıyor.  Ancak Amerikan nüfusundaki gerilimler, özellikle muhafazakar muhalefetin en radikal kenarlarını büyük ölçüde rahatsız eden bir programla yeniden ortaya çıkma tehdidinde bulunuyor...


 Kovid-19 pandemisi

 Dünya da virüs bitmedi.  Tüm veriler 2021 başı itibariyle güncellendi ve oyuncunun bir aşı kampanyası yürütmesi ve sağlık krizine son vermesi gerekiyor.  Halihazırda var olan tüm hapsetme türlerine ek olarak, oyuncu sağlık ve aşı politikaları (aşı pasaportu...) ile birlikte aşı önceliklerini belirleyebilir.


 Ölüm simülasyonu

 Dünyanın her ülkesi için gerçek ölüm verileri oyuna entegre edilmiştir.  Yaklaşık otuz ölüm nedeni simüle edilir (kanserler, felç, yetersiz beslenme, diyabet, kalp hastalığı, trafik kazaları...) ve oyuncu bu oluşumları azaltmak için harekete geçebilir.


 Siyasi koalisyonların oluşturulması

 Oyuncular bir seçim kampanyası yürütebilir veya diğer siyasi partilerle ittifak kurarak bir ülkeyi yönetebilir.  Bunu yapmak için ortak bir program oluşturmanız ve devlet görevlerine tahsis etmeyi taahhüt etmeniz gerekecektir.


 Devlet başkanları toplantıları

 Oyuncu, çeşitli bağımsız üyelerle doğrudan müzakere edebilir, birbirleri üzerindeki etkileri üzerinde oynayabilir ve ekranda görüntülenen oylamanın sonucunu değiştirmeye çalışabilir.  Avrupa Birliği toplantılarında üyelik aidatlarını geri ödeme teklifinde bulunabilirsiniz.


 Serbest ticaret anlaşmaları

 Çeşitli türde anlaşmalar önerilebilir.  Ekonomik, politik veya çevresel etkiye bağlı olarak, bu, ülkeler veya Avrupa Birliği arasında çeşitli ticaret hacimleri geliştirmenize ve böylece ekonomik büyümeyi teşvik etmenize olanak sağlayacaktır.


 Yeni diplomatik girişimler

 Ülkeler, öğrenci değişim programı, ev sahibi bir ülkeye adanmış bir kültür yılı, ulusötesi otoyol inşaatı, bilimsel bilgi ve finansal araçları bir araya getirerek keşifler yapmayı ve bunları paylaşmayı amaçlayan bilimsel işbirliğini uygulayarak işbirliği yapabilir ve ilişkileri geliştirebilir.



 Yeni gerçek dünya durumları

 Almanya seçimleri: Alman federal seçimlerinde bir aday olarak, oyuncu on altı yıllık iktidardan sonra Alman Şansölyesi'nin yerine geçmeyi arzulayabilir.  Ancak oyuna dahil edilen gerçek hayattaki anketler, Federal Meclis'te çoğunluğu elde etmenin tek bir parti tarafından imkansız göründüğünü gösteriyor.  Siyasi bir koalisyonun oluşturulması, ülkeyi yönetmek için aşılması gereken engellerden biri olacaktır.

 Çok uluslu şirketlere dünya çapında vergi: Amerikan devlet başkanı olarak oyuncu, bu kriz zamanında çok önemli olan vergi cennetlerini sınırlayarak ve ulusal finansmanı güçlendirerek en büyük çok uluslu şirketlere dünya çapında mali reform uygulamaya çalışabilir;  ancak G20'deki müzakereler zor olabilir.


 "Covid'siz Dünya" senaryosu 2021'de geri dönüyor ve pandemi olmadan "normal" bir zemine izin veriyor.


Oyunu indirmek için tıklayınız.